Wish list: boeken

7 Sep

Op 21 juni vertelde ik jullie welke boeken ik graag nog wilde lezen. Ondertussen heb ik natuurlijk al het nodige gelezen en zijn er weer nieuwe boeken bijgekomen. Tijd voor een update dus!

Nieuw op mijn wish list:
Irritaal – Ben van Balen
‘Goeiemoggel’, ‘gepiepeld, ‘doe je ding’, ‘hallootjes’…

Overkomt jou dat ook vaak? Dat mensen in je omgeving of op tv woorden gebruiken waarvan je nekharen overeind gaan staan? Aan sommige kreten kun je je dood ergeren. Hoeveel irritante taal kan een mens verdragen? Ben van Balen, auteur van Irritaal, ‘heeft absoluut zoiets van dat het een soort van helemaal leuk is om zijn irritaties over een stukje taalgebeuren naar de mensen toe door te communiceren, zeg maar.’
Wekelijks beschrijft Van Balen op zijn weblog http://www.irritaal.nl zijn ergernissen over irritant taalgebruik. Irritaal – Goeiemoggel, toppiejoppie & andere irritante taal bevat zijn grootste taalergernissen.
Zeer persoonlijk, maar heel herkenbaar! Hoeveel irritante taal kun jij verdragen?

Listography (ook al is ‘ie dan niet echt om te lezen…)

De oversteek – Justin Cronin
De zesjarige Amy Harper Belafonte, verlaten door haar moeder, is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen – die besmet zijn met een dodelijk virus – uitbreken. Amy weet met de hulp van een fbi-agent te ontsnappen en samen verschuilen ze zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.
Honderd jaar later. Een ommuurde kolonie van overlevenden probeert zich staande te houden tegen de aanvallen van de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt er uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden, onder wie een getraumatiseerde man die verliefd op haar wordt. Ze moeten de oversteek maken naar de plaats waar zij vandaan kwam om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken – een geheim met de kracht om de wereld te redden.

Wit als melk, rood als bloed – Alessandro d’Avenia
Leo is een doodgewone zestienjarige jongen, die liever op straat rondhangt met zijn vrienden dan dat hij op school zit. Tot er een nieuwe docent filosofie voor de klas komt te staan die zijn passie weet over te brengen op Leo en de andere leerlingen.
Hij leert ze intens te leven en hun dromen na te jagen. De droom van Leo heet Beatrice, het meisje dat met ‘haar blik de poorten naar het paradijs kan openen’. Op een dag verschijnt Beatrice niet meer op school en wordt duidelijk dat ze ongeneeslijk ziek is. Leo is geschokt en zijn onbezorgde leven schudt op zijn grondvesten.

Level 26 – Anthony Zuiker
Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieën, beginnend bij Level 1 met de naïeve opportunist, tot de best georganiseerde seriemoordenaar op Level 25. Er is echter één killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt: Sqweegel. Sqweegel is in zijn eentje Level 26. Hij is eng, doodeng.
Sqweegel heeft in 23 jaar meer dan 50 mensen in 6 landen vermoord. Een geheime FBI-eenheid is belast met de taak hem op te sporen én te voorkomen dat de media erover berichten. De enige die hem ooit bijna te pakken heeft gekregen is teamleider Steve Dark, maar Dark heeft ontslag genomen. Na wat zijn gezin is aangedaan, neemt niemand hem dat kwalijk. Als Sqweegel na twee jaar weer van zich laat horen, kan de eenheid het niet zo gemakkelijk meer stilhouden. Het slachtoffer heeft connecties met het Witte Huis. Er worden resultaten geëist, resultaten die het team nooit zal behalen zonder Steve Dark. Hij is de enige hoop die ze hebben.

Nog steeds op mijn verlanglijstje:
Millenium deel 2 & 3 – Stieg Larsson
Op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt
Bloed, zaad en tranen – Van Sambeek
Het verloren symbool – Dan Brown

Welke boeken staan er op jullie verlanglijstje?

Advertenties

6 Reacties to “Wish list: boeken”

 1. sibylreads 7 september 2010 bij 11:42 #

  Wel leuk dat de schrijver meteen ook zijn eigen potentieel irritante woord lanceert.

 2. Fem 7 september 2010 bij 13:30 #

  Ik ken geen van deze boeken! Maar opzich wel leuke boeken als ik het zo eens bekijk! De van klaarlichte dag staat bij mij ook al heeeel lang in mijn lijst! Wordt toch eens tijd om hem te gaan lezen!

  Liefs

 3. Ilse 7 september 2010 bij 16:43 #

  Wat ook nog wel een aanrader is, vind ik tenminste, is ‘Alleen maar nette mensen’van Robert Vuijsje.

 4. Lieke 8 september 2010 bij 09:27 #

  Nou je hebt er flink wat op de verlanglijst 😉 Die van level 26 zou ik ook graag willen lezen en ook het boek over ‘de bende van venlo’ (ivm een schoolproject). Ben op dit moment eigenlijk te druk met school om te lezen, helaas pindakaas. En owja: wil nog steeds het meisje met de 7 pruiken lezen:)

 5. amber 8 september 2010 bij 10:55 #

  Geweldige lijst! Dat wordt dan lezen he?! 🙂

  Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: