Recensie: Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)

6 Sep

Ja, die titel he. Hij zorgt ervoor dat je nogmaals kijkt, om te zien of je het wel goed gelezen hebt. En als je dan toch bezig bent, kun je ook best even de achterkant lezen. Het leek me meteen een ontzettend leuk boek: niet zo’n cliché chicklit, maar wel lekker luchtig. Bovendien stond dit debuut van Katy Regan al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Tijd om er eindelijk in te beginnen!

Tess Jarvis, 28 jaar, telt de minuten af. Twee om precies te zijn. Eén streepje betekent dat de test goed is uitgevoerd, twee streepjes betekent… eh, probleempje. Als bij een tweede test blijkt dat ze toch zwanger is, weet Tess niet of ze daar nou blij mee moet zijn of niet. Haar leven staat volledig op zijn kop. En hoe leg je dat nou uit, dat je dronken bent geworden en zwanger bent geraakt… van je beste vriend Jim? Jim vindt het eigenlijk geweldig om vader te worden, maar geen van beiden durven voor een relatie te gaan, uit angst de vriendschap kapot te maken. Ze besluiten gewoon heel goede vrienden te blijven. Als Tess’ oude vlam Laurence dan ook nog opduikt is de verwarring compleet. Worstelend met al haar gevoelens probeert Tess te wennen aan het idee van haar moederschap en de rol die Jim daarin moet krijgen.

Tess Jarvis bevindt zich absoluut niet in een normale situatie. Ze is 28, single en een professioneel feestbeest. En dan raakt ze zwanger van haar beste vriend – en regelmatige bed-date – en komt zo terecht in een achtbaan van emoties en hormonen. Zodra je het boek openslaat rijd je mee op deze achtbaan: de ene keer schoot ik hardop in de lach, waarna ik me al snel weer bedrukt afvroeg hoe dan toch allemaal verder moest met Tess en de baby.

Zoals gezegd, dit is geen standaard verhaal over een zwangerschap. Niet alleen omdat de situatie niet bepaald ‘standaard’ is, maar ook omdat je niet meteen op een grote roze zwangerschapswolk wordt gezet. Het is geen jubelzang over hoe wonderlijk een zwangerschap is, maar een waargebeurd verhaal over twijfels, angst en geluk die elkaar telkens afwisselen. En eerlijk is eerlijk: ik vond het prachtig, hilarisch en soms ontroerend.

Advertenties

3 Reacties to “Recensie: Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)”

 1. Shirley 6 september 2010 bij 16:11 #

  Ik had al een recensie van Claudia gelezen. Hij lijkt me erg leuk!

 2. Fem 6 september 2010 bij 18:20 #

  Lijkt me erg leuk! Binnekort eens kijken of ze hem bij de bieb hebben!

  Liefs

 3. Amber 7 september 2010 bij 23:34 #

  Lijkt me een erg leuk boek! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: