Film: Inception

28 Aug

Na veel enthousiaste verhalen te hebben aangehoord en nadat de film ontzettend hoog binnenkwam in de IMDB, besloot ik dat de bioscoop maar weer eens met een bezoekje moest vereren. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn verwachtingen waren zoals je begrijpt behoorlijk hooggespannen. Nu rest dus nog de vraag, heeft Inception die verwachtingen kunnen waarmaken?

‘Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een ‘laatste’ taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb’s volgende zet lijkt te voorspellen…’

Het verhaal ik op zichzelf natuurlijk al bizar. Een groepje criminelen dat kan inbreken in je brein en zo je diepste geheimen kan stelen. Nog verbazingwekkender is het concept dat ze er ook weer iets in terug kunnen stoppen. Maar de special effects, die slaan werkelijk alles. Hele droomwerelden die ontstaan, gevormd en weer vervormd worden. Ik ben best een DiCaprio-fan en met deze film heeft hij dat weer eens extra benadrukt. Ook de overige castleden spelen de sterren van de wereld. Ik voorspel een hoop Oscars!

Hebben jullie de film al gezien? Ik ben benieuwd naar jullie meningen!

Na de film ging ik trouwens wel met een heel dubbel gevoel slapen, in de hoop dat niemand mijn dromen binnendringt…

Advertenties

4 Reacties to “Film: Inception”

 1. Iris 28 augustus 2010 bij 13:57 #

  Ik ben ook een DiCaprio fan! Heb de film nog niet gezien, maar na dit gelezen te hebben wil ik m zeker zien!

 2. Loeder 28 augustus 2010 bij 18:35 #

  Jaaa heb ‘em gezien, vond het echt een super goede film!

 3. Merel 30 augustus 2010 bij 08:59 #

  Ik heb ‘m ook gezien (in de Imax). Hoewel de film op het eerste gezicht nogal verwarrrend overkwam kon ik ‘m prima volgen. Inderdaad mooie effects. Zeker een aanrader!

 4. Hannah 1 september 2010 bij 17:09 #

  Ik heb ‘m ook gezien. Eigenlijk per toeval,eerst wouden ik en wat vriendinnen een andere film zien,maar de vrouw aan de balie raadde ons inception aan.
  Omdat ik niet goed wist over wat hij juist ging dacht ik soms wel van, wat ís dit. Maar ik vond hem over het algemeen wel heel erg goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: