Recensie: Alles te verliezen

26 Aug

Na ‘Close-up’ is ‘Alles te verliezen’ het tweede boek dat ik van Esther Verhoef lees. Een ontzettend leuk detail is dat Verhoef op haar site bij vrijwel elk boek een playlist samengesteld heeft. Hierin staan liedjes die geciteerd worden in het boek, of er gewoon goed bij passen. Kijk, dat is nou eens een leuke manier om nieuwe en traditionele media te combineren!

‘Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont op een van meest idyllische plekken in Nederland, in een prachtig gerenoveerde boerderij, samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santfoort. Samen hebben ze twee dochters, Charlotte van vijf en Fleur van zeven.
Claire is een duizendpoot: ze is hulpouder op school, zorgt voor haar alleenstaande moeder en vormt de krachtige spil waar het gezin én het succesvolle Ravelijn Vastgoed om draait. Er zijn maar weinig vrouwen die niet met haar zouden willen ruilen.
Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende, en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte.
Na tien jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?’

Verhoef is een auteur die haar personages echt laat leven. Vooral Claire is tot in de details uitgewerkt, waardoor je haar gedachtegang steeds beter leert begrijpen. Ook het personage Marius is een stukje kunst op zich. Stiekem ben ik altijd wel benieuwd naar het criminele wereldje en in dit boek kom je daar aardig wat over aan de weet.

Het verhaal is goed opgebouwd, al moet ik zeggen dat het einde me wel een beetje irriteerde. Door het boek heen kom je steeds meer over Claire en haar relatie met Marius en de onderwereld aan de weet. Steeds vroeg ik me af hoe lang ze zich nog staande zou weten te houden, hoe lang het nog zou duren voor haar hele wereldje zou instorten. De spanning loopt gedurende het boek aardig op. Zoals gezegd vond ik het einde wel een beetje teleurstellend, maar daar ga ik jullie natuurlijk nog niks over vertellen!

Al met al is het zeker een boek dat ik zou aanbevelen, met name door de perfect uitgewerkte personages en plotwendingen.

Advertenties

2 Reacties to “Recensie: Alles te verliezen”

  1. Iris 26 augustus 2010 bij 15:07 #

    Het maakt me wel nieuwsgierig, maar een tegenvallend einde is toch een afknapper. Hmm.. Lezen of niet lezen?

    • livelifelovely 26 augustus 2010 bij 20:23 #

      Wel lezen! Dat ik het een tegenvallend einde vind, wil niet zeggen dat jij dat ook vindt 🙂 En de rest van het boek is absoluut een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: