Film: A beautiful mind

11 Aug

‘A beautiful mind’ is het waargebeurde verhaal over de wiskundige en econoom John Forbes Nash Jr. Nash werd geboren in 1928. Rond zijn 30e jaar openbaarde zich bij hem schizofrenie, een ziekte waarbij iemand meerdere persoonlijkheden heeft.

“Wiskundig wonderkind en supergenie John Forbes Nash Jr. ontdekt halverwege de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie. Nash wordt onder andere opgemerkt door een geheime overheidsorganisatie, die zijn wiskundige talent inschakelen om geheime codes van de communisten te ontcijferen. De toch al wat wereldvreemde Nash gaat langzaam kapot aan de druk en stress van het spionagewerk en de dreiging van de communisten. Terwijl Nash opgevreten wordt door paranoia en schizofrenie, verzorgt zijn vrouw Alicia het kwetsbare gezin. Haar liefde en zorg lijken uiteindelijk het laatste houvast voor Nash.”

De rol van John Nash wordt op briljante wijze vertolkt door Russell Crowe. Hij won, verbijsterend genoeg, geen Oscar voor zijn prestatie. Wel won de film een Oscar voor ‘beste film’, ‘beste actrice’, ‘beste regisseur’ en ‘beste scenario’. En geloof me, al deze awards zijn meer dan verdient!

‘A beautiful mind’ is een ontroerende film over een wereldvreemde, geniale man, die wordt getroffen door een meeslepende ziekte. Russell Crowe weet de rol zo te vertolken, dat je oprecht medelijden met hem krijgt.

Kortom, een absolute must-see!

Advertenties

3 Reacties to “Film: A beautiful mind”

 1. Lieke 11 augustus 2010 bij 23:25 #

  Ooooh wat goed dat je dit online zet! Mijn vriendje had een hele tijd terug – echt te lief! 🙂 – namelijk iets gelezen.gezien over deze film & toen had hij de titel in zn telefoon opgeslagen omdat hij dacht: dit moet ik aan Lieke laten zien, die vind dat fantastisch! 🙂

  Ik ga hem zeker dus binnenkort kijken!

 2. Marikee 12 augustus 2010 bij 20:47 #

  Deze komt op het Must-See lijstje!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Film: A beautiful mind « Laura – Live life lovely -- Topsy.com - 11 augustus 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by HippeDames, Laura Praamstra. Laura Praamstra said: Film: A beautiful mind: http://wp.me/pRsZ4-d7 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: