Shoptips Antwerpen

16 Jul

Jullie hebben mijn aankopen al kunnen bewonderen en voor ik naar Antwerpen vertrok beloofde ik jullie om terug te komen met leuke shoptips (okee, en stiekem ook wat andere tips…) En beloofd is beloofd, dus hier komen ze!


Hoe kom je er eigenlijk?
Met de trein! Vanaf Schiphol ben je in iets minder dan twee uur in hartje Antwerpen. Vergeet niet meteen even het prachtige Centraal Station te bewonderen! Let trouwens wel op: voor de Thalys moet je extra toeslagen betalen, de ‘gewone’ HiSpeed trein is ietsje langzamer, maar wel goedkoper.

De hipste straten
Hopland, Schutterhofstraat, Lombardevest, Meir, Nationalestraat, Steenhouwersvest en Huidevetterstraat.
De Meir is de grote winkelstraat met alle bekende ketens, zoals H&M, Zara, Pimkie, Sting etc. En om eerlijk te zijn zitten hier meteen ook de meeste betaalbare winkels. De zijstraatjes zijn leuk om in rond te struinen, zeker tijdens de Solden, maar voor mijn budget zijn de meeste winkels hier niet weggelegd.

Ook ontzettend leuk en een absolute must als je in Antwerpen bent: de Stadsfeestzaal. Deze gerenoveerde zaal is in één woord prachtig. Er zit onder andere een champagnebar waar het op doordeweekse dagen tussen 15.00 en 17.00 happy hour is: twee glazen voor de prijs van één. Kijk, dat is natuurlijk leuk! Je kunt de Stadsfeestzaal in op de Meir en Hopland.

Nog iets leuks, zeker met het warme weer van de afgelopen tijd: de Wapper. Dit is een soort uitloper van de Meir, met een mooie fontein. En hoewel het in veel landen haast ondenkbaar is: in deze fontein kun je heerlijk pootjebaden!

Leuke winkels en waar ze te vinden
Urban Outfitters – Meir (Stadsfeestzaal)
COS – Hopland (Stadsfeestzaal)
Uterquë – Huidevetterstraat
New Look – Meir
Pull & Bear – Meir
FNAC – Groenplaats
Women’s Secret – Meir (Stadsfeestzaal) en Beddenstraat (Gran Bazar Shopping)
Pimkie – Meir (Stadsfeestzaal)
CoTon – Keyserlei

Ga winkelen in de Solden!
Wat is er nou leuker dan koopjes scoren? In België is de uitverkoop bij wet vastgesteld: de zomersolden is van 1 tot en met 31 juli en de wintersolden vindt van 3 tot en met 31 januari plaats.

En als afsluiter…
Wij hebben ’s avonds gegeten bij La Fontanella da Enzo op de Statiestraat 26. Een aanrader is de Pasta Misto! De pizza’s zagen er ook erg goed uit.
Heb je ’s avonds geen zin meer om de stad in te gaan? Op de Van Ertbornstraat zit een grote bioscoop, waar je je voetjes even wat rust kunt gunnen onder het genot van een leuke film.
Voel je meer voor een lekker drankje? Ga dan eens kijken op de Grote Markt! Je slaat twee vliegen in één klap: hier vind je de leukste terrasjes én de omgeving is prachtig.

Advertenties

2 Reacties to “Shoptips Antwerpen”

  1. Amber 16 juli 2010 bij 10:18 #

    Klinkt geweldig! Het station is inderdaad prachtig! Iedere keer dat ik er kom heb ik het idee dat ik daar in een museum oid ben. XD

  2. Laura 16 juli 2010 bij 20:42 #

    Ik wil ook!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: