Film: The terminal

11 Mei

Gisteren had ik na een lange dag theorie leren, zin om ’s avonds een heerlijke feel-good movie te gaan kijken. Omdat ik The Princess Diaries al had gezien, koos ik voor The Terminal.

The Terminal is een film van Steven Spielberg die gaat over een man, Viktor Navorski, die vastzit op het vliegveld JFK in New York. Hij zit hier vast omdat hem de toegang tot de Verenigde Staten wordt ontzegd. Ook kan hij niet naar huis terugkeren, omdat tijdens zijn reis een revolutie in zijn thuisland (het fictieve Krakhosia) is uitgebroken. Niemand heeft ook maar enig idee hoe lang deze situatie kan duren. Viktor Navorski wordt daarom door de directeur van de grensbewaking, Dixon, naar de internationale vertrekhal gebracht. Hier moet hij zich met een paar consumptiebonnen en telefoonkaart zien te redden. Wanneer zijn verblijf langer dan verwacht duurt, begint Dixon hem op alle mogelijke manieren tegen te werken in de hoop dat Navorski een fout begaat en gearresteerd kan worden. Wat volgt is een verhaal vol overlevingsdrang, vriendschap en liefde.

Navorski wordt gespeeld door Tom Hanks. Wat een fantastische acteur is dat toch! Hij weet het Slavische taaltje van Krakhosia heel overtuigend te brengen en laat je echt met hem meeleven. Dixon wordt gespeeld door Stanley Tucci, een acteur die we onder meer kennen uit Shall We Dance? en The Devil Wears Prada. Ik wil absoluut meer films van hem zien, want ook dit is een geweldige acteur. Ook de rest van de cast speelt overtuigend en draagt elk zijn eigen steentje bij aan de film.

Kortom: een heerlijke feel-good movie om lekker languit op de bank of in bed te kijken!

Advertenties

3 Reacties to “Film: The terminal”

  1. Carina 11 mei 2010 bij 08:52 #

    Dat is echt zo leuke film haha! Heb ik denk nu al 10x gezien maar hij blijft leuk =)

  2. sannewierda 11 mei 2010 bij 09:35 #

    Oooooh, zo’n mooie film!
    Tom Hanks is echt een goede acteur! Heb je Forrest Gump ook gezien? Die is echt briljant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: