Recept: cupcakes

18 Apr

Op verzoek vandaag een recept voor cupcakes.

Voor het glazuur, genoeg voor 12 cupcakes:
200g poedersuiker
gezeefd sap van 1 grote citroen OF 55ml kokend water
Kleurstof in kleur naar keuze

Doe de poedersuiker in een kom en voeg langzaam de vloeistof toe. Roer tot het een gladde substantie is.
Als je de substantie goed vind qua dikte, stop je met vloeistof toe te voegen. Het moet dikker zijn dan slagroom.
Voeg een heel klein beetje kleurstof toe, liever te veel dan te weinig: je kunt later altijd nog meer toevoegen.


(Via free-extras)

Voor ongeveer 12 cupcakes:
110g zelfrijzend bakmeel
110g kristalsuiker
110g margarine
1tl bakpoeder
2 grote eieren
1tl vanille extract

Verhit de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten in een kom (behalve het glazuur natuurlijk!) en mix ze tot het een luchtige, gladde substantie is. Verdeel het mengsel nu over de vormpjes. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten goudbruin, stevig en verend als je ze zachtjes met een lepel aanraakt. laat ze afkoelen voor je het glazuur er op doet.

Doe een beetje glazuur op de cupcakes en decoreer ze naar eigen smaak.

Verdere benodigdheden:
Naar keuze hagelslag e.d. om je cupcakes mee te decoreren
Cupcake vormpjes

Eet smakelijk!

2 Reacties to “Recept: cupcakes”

  1. Geeke 18 april 2010 bij 14:20 #

    bedankt voor t plaatsen 😀
    ik ga ze volgend weekend proberen te maken ;p

  2. Laetitia 18 april 2010 bij 15:58 #

    Ik vind ze echt suuuuuperlekker!
    (L)
    x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: