Recept: Gevulde tomaten-kippensoep

15 Apr

Benodigdheden voor 4 personen:
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels shoarmakruiden
400g kipfilet in stukjes
1 blikje tomatenpuree
2 kippenbouillonblokjes
250g Italiaanse roerbakgroenten
1 klein bekertje crème fraîche
2 eetlepels bloem
50g boter
zout en peper

1. Pel en snipper de uien en de knoflookteentjes. Meng de bloem en de shoarmakruiden en
wentel de stukjes kip erdoor.
2. Verhit de boter in een pan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Voeg de ui en de
knoflook toe en roerbak het geheel nog 1 minuut.
3. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep
aan de kook. Voeg de roerbakgroenten toe en laat de soep in 10 minuten gaar worden.
Roer de crème fraîche door de soep. Lekker met tortillachips.

Advertisements

4 Reacties to “Recept: Gevulde tomaten-kippensoep”

  1. Carina 15 april 2010 bij 13:05 #

    Hmm Klinkt heerlijk ga zeker weten een keer proberen =)

  2. Geeke 15 april 2010 bij 16:10 #

    yumyum 😀
    heb je toevallig ook nog een recept van cupcakes :)?
    daar ben ik naar opzoek ;p

    • livelifelovely 15 april 2010 bij 20:22 #

      Ik zal voor je kijken! Heb nog een kookboek in de kast staan met veel taarten, muffins en koekjes erin. Daar zal vast iets in staan 😉 Houd het maar even in de gaten hier 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: