Recept: Gegrilde vis met bouillon

9 Apr

Gegrilde vis met bouillon
Suquet de pescado

Voor 4 tapas:
2 tenen knoflook, fijngewreven
olijfolie
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 tomaten, ontveld, zonder pitjes en fijngesneden
1 liter visbouillon
4 middelgrote nieuwe aardappels, geschild en in blokjes
½ theelepel mild paprikapoeder
zout en peper naar smaak
4 visfilets (bv. heek) à 175 gram

Bak de knoflook in een grote koekenpan met wat olijfolie gaar, maar niet bruin. Bak de peterselie en tomaten al roerend op laag vuur mee totdat het mengsel dik wordt.
Voeg visbouillon, aardappels en paprikapoeder toe en laat alles 10 minuten pruttelen of totdat de aardappels gaar zijn. Doe er zout en peper bij.
Grilleer intussen de visfilets met het vel omlaag goudbruin. Dien de vissoep direct in kommen op en geef de filets er apart bij.

Dit recept komt uit ‘Tapas – van Baskenland tot Andalusië’ van Fiona Dunlop, waar ik gisteren een recensie over gaf. Het is een recept van Carlos Abellán, de chefkok van Comerç24, te Barcelona.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: