Recept: monchoutaart

24 Mrt

Heb je zin om eens iets lekkers te maken als er onverwacht iemand op bezoek komt? Of wil je wel een taart bereiden, maar heb je geen oven tot je beschikking? Deze monchoutaart is snel en makkelijk te maken, zonder oven!

Benodigdheden:
1 pak Bastogne koeken
125 gram ongezouten roomboter
2 zakjes vanillesuiker ร  8 gram
400 gram monchou
100 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels jam
1 blik vlaaivulling

Bereiding:
Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de stukgeslagen Bastogne koeken. Roer vervolgens de jam erdoor. Doet het mengsel in de ingevette springvorm en zet het in de koelkast.
Mix de monchou met de suiker en de vanillesuiker tot het luchtig is. Smeer dit mengsel op de bodem.
Smeer als laatste de vlaaivulling er over en laat het in de koelkast een paar uur opstijven.

Tips:
– De kuipjes monchou ร  200 gram zijn makkelijker te mixen dan de pakjes van 100 gram.
– Gebruik jam en vlaaivulling in dezelfde smaak.
– Neem voor de afwisseling eens chocoladekoekjes in plaats van Bastogne koeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: